Potser és un somni, però no és bonic i meravellós somiar?

dissabte, 14 de maig del 2011

Parcs Nacionals de l'Oest dels EEUU - Segona etapa

Tot just acabats de païr Monument Valley, ens endinsem cap a l'estat de Colorado per tal de poder veure els vestigis dels "pares" d'algunes (o totes) de les tribus índies, els Anasazi. Per tal de veure-les ens dirigim cap a MESA VERDE, un paratge de congostos i roques on "els antics" varen decidir, encara no se sap per què, construïr les seves cases aprofitant les baumes de la mateixa roca....una experiència caminar entre les seves runes.
Una mica d'alè i ens dirigim altra vegada a Utah per trobar-nos a un dels Parcs Nacionals més grans de la zona, i un bon lloc per descobrir-lo amb calma tot acampant-hi i vivint-lo des del seu interior...CANYONLANDS, on tant sols en fem un tastet tot i que ens deixa un molt bon gust de boca...i on veiem els primers escaladors d'aquestes meravelloses parets verticals.
El poble de Moab, on hi fem nit, és una molt bona base d'operacions per descobrir aquest parc i també el de ARCHES, la nostra parada del dia d'etapa llarga amb el cotxe que ens ha de portar fins a Wyoming!
Arches és petit comparat amb tot el què hem vist, però no per això deixa de tenir encant, sobretot pels seus espectaculars "arcs" de roca naturals que són enormes! (a més a més si veus un tiu "catxes" intentant pujar entre les roques per fer una foto encara impressiona més...vaia tela!).
Dia de ruta i ruta....canvi de temps i comença a ploure i a fer fred!...tot i que Jackson Hole ens retorna les energies amb les seves cases i voreres de fusta i els seus encantadors habitants...( si hi aneu no deixeu d'anar a dinar al CADILLACH, un "dinner" dels anys 60 on fan unes hamburgueses que no se les salta un bou!).
Dies per recórrer el poble i poca cosa més ja que fins a l'últim dia no varem poder veure bé el MOUNT TETON que amb els seus 4mil i "pico" metres no deixa de meravellar-te.
Finalment arribem a YELLOWSTONE, el parc Nacional més antic dels EEUU i un dels més espectaculars que hem visitat ja que hem tingut la gran sort de poder veure una mica de tot...geysers, rius, muntanyes, prats i...animals en plena llibertat! Cèrvols, bisons, un Elk i sobretot...l'ós Grizzly!! mare de Déu quina preciositat d'animal! sembla mentida però tenir-lo allà davant et fa recórrer una emoció especial per tot el cos, com també t'ho fa el fet de que et passin un "ramat" de divuit bisons a poc més d'un metre del teu cotxe, miran-te amb aquells enormes ulls! :)
Podem dir que Yellowstone ha estat la "cirereta" del pastís que ha estat tot aquest fantàstic viatge i tots els seus records que quedaran gravats dins nostre  durant mmoolltt de temps!
A gaudir dels moments viscuts i dels que encara ens queden per viure!

FOTOS MESA VERDE
FOTOS CANYONLANDS
FOTOS ARCHES NP
FOTOS MOUNT TETON
FOTOS YELLOWSTONE

dissabte, 7 de maig del 2011

Parcs Nacionals de l'Oest dels EEUU - Primera etapa

Just arribats a Phoenix, agafem el cotxe de lloguer i, fent-se de nit ens endinsem a l'estat d'Arizona per arribar a la "petita" ciutat de Flagstaff.
El fred ens ve a rebre i sembla ser que no tindrem prou roba per passar el viatge....per sort són tant sols un parell de dies!
Arribada al...GRAND CANYON...gran,gran! De cop i volta, i després de conduir per la plana, te'l trobes davant del nas, inmens i majestuós, esperant el pas del temps i a l'espectativa del què farà el riu que passa bastants metres per la vall i que es diu COLORADO. Una meravella de la naturalesa que l'hem pogut veure per terra i aire a l'agafar l'helicòpter que et porta entre les grans valls que s'han format al llarg dels mil·lenis. Per nosaltres ha estat una experiència molt i molt recomanable ja que així et pots fer una millor ideia de l'abast d'aquest canó que sembla no acabar-se mai.
Marxant d'aqui, i posant direcció a una altra meravella de la naturalesa, BRYCE CANYON, ens trobem amb petits i autèntics poblets on utilitzen maniquis com a "sheriffs" dins els vehicles!!!!!! aquests yankis són el què no hi ha (ara, tothom redueix la velocitat al passar per allà, nosaltres inclosos..."porsiaca" :) ).
El canó de BRYCE és molt més petit que el Grand Canyon tot i que les seves formacions d'agulles i els mil colors que agafa la terra t'atrapen al primer segon. I si a més a més hi trobes neu, la varietat de colors augmenta!. A més a més varem tenir la companyia d'una "tribu" de moteros que rondaven la seixantena molt simpàtics! ;)
Entre els enormes camions americans, les ranxeres, les autorcaravanes que a casa nostra serien autobusos i la música Country, anem mica en mica tirant cap a l'Est, a ANTELOPE CANYON, terra ja, dins la reserva dels indis NAVAJO que, gràcies al gas que varen descobrir, al turisme i a la manufacturació de tot tipus de joies, pedres i atrapa somnis, van tirant enmig de la societat anglosaxona del país.
La única cosa que es pot dir d'Antelope Canyon és que és espectacular! Gràcies a l'aigua, el vent, i les diferències tèrmiques de la zona, s'ha anat el·laborant aquest petit canó que brinda a qui hi entra un joc de llum i colors tan sols esmorteït per la quantitat de gent que hi deixen entrar a la vegada (tot sigui fer negoci!), a més a més si et trobes als grups que, pagant bastant més, formen part del "photo tour" i per tant tenen el privilegi de fer apartar a la gent que camina per treure la fotografia que després es veu als catàlegs, la caminada tranquila que caldria trobar es fa una mica feixuga. Tot i així val la pena deixar-se veure per aqui i admirar com varia la llum del Sol.
Ens dirigim cap a MONUMENT VALLEY o també anomenat l'Oest del John Wayne! imatges de pel.lícules et venen al cap i t'imagines allà tot el muntatge trencant el silenci d'aquestes impresionants roques que el vent capritxós ha modelat a gust. Lloguem un guia Navajo perquè ens condueixi als indrets on les mirades dels turiestes no hi arriben, i la veritat és que enmig de tota la majestuositat geològica t'envaeix una sensació de pau i respecte per tots aquells que un dia hi van viure i van preservar i lluitar per la seva terra. En un indret així sobren les paraules... has d'escoltar aquella veueta interior ;P
Després d'aquest dia de recolliment ens dirigim cap a MESA VERDE.... però això serà un altre post!

FOTOS GRAND CANYON
FOTOS BRYCE CANYON
FOTOS ANTELOPE CANYON
FOTOS MONUMENT VALLEY