Potser és un somni, però no és bonic i meravellós somiar?

dijous, 31 de març del 2016

Uns dies per Londres

Per aquests sis dies, s'ajuntaven tres viatges en un: Primer avió i viatge fora de casa per l'Astrid, primera visita a Londres per la Roser, i redescobriment d'aquesta ciutat per l'Oriol.... tota una bona empresa :)
Com a base d'operacions varem decidir estar-nos en una caseta típicament anglesa, als afores de la ciutat, al barri d'Archway. Tota una gran descoberta sobretot per la càlida benvinguda de la nostra anfitriona, la Cordelia.
Després de dinar i dormir una estoneta, varem anar planificant els diferents dies en funció de les zones que volíem veure, ja que si no pots anar d'un costat a l'altre de Londres sense aprofitar bé tot el què ofereix.
Dies de llargues caminades i molt bones sensacions, tot descobrint aquesta bonica ciutat plena d'impressionants "monuments", però també de racons i carrers plens de vida i color. Si a més a més el temps londinenc està de part teva, molt millor!
Així que tot gastant les sabates pel barri de Westminster amb el Parlament, les grans avingudes, la increïble Abadia i el seu fabulós interior, Trafalgar square..... ens endinsem cap al barri xinès i el Soho, tot aprofitant per fer una cerveseta a un dels mil pubs que hi ha.
Aprofitem els dies per endinsar-nos al mercat de Covent Garden i els seus voltants, descobrint una placeta plena de colors i carrers empedrats, el barri de Temple amb carrers amagats darrera grans portes de fusta, caminant pel costat del Tàmesi fins a emocionar-nos tot veient el musical dels Miserables en ple cor londinenc.
Gaudir durant unes quantes hores dels tresors del British Museum i el Natural History Museum, tot meravellant-nos també dels magnífics edificis que són, i GRATUÏTS (això si que ho saben fer bé aquests anglesos), caminar pels grans pulmons verds de la ciutat, trobar-te fent un cafè tot prenent el Sol mentre una cantant et transporta a l'Anglaterra dels anys 50, veure la fusió de cultures que transpiren els carrers i els seus restaurants....tot plegat i més et fan veure que Londres és una ciutat que batega molt fort.
I per acabar l'estada, ens endinsem al bulliciós i irreverent mercat de Camden (no sé si és millor dir-li poble-mercat), amb les seves impactanst façanes plenes de colors, els seus carrers amb milers de botiguetes i paradetes, els racons plens de petits restaurants de països diferents de tot el món on et donen a provar el què podries arribar a menjar, els canals amb antigues barcasses de transport...i tot un submón on és fascinant deixar-te perdre durant una llarga estona.
Definitivament ha estat un gran viatge ple de descobertes, compartit amb la millor companyia, que de ben segur quedarà gravat en el record de la memòria.

Aquí van les FOTOS!