Potser és un somni, però no és bonic i meravellós somiar?

dimarts, 26 de gener del 2010

Australia - Visita fugaç a la costa Est - From Brisbane to Blue Mountains

Val a dir que...mentre encara ens trobavem a Alice Springs, i intentavem buscar allotjaments per la nostra última etapa des de Brisbane fins a Sydney, varem veure que era quasi be impossible ja que és la costa més visitada i ara aqui són vacances escolars!!!!!!! Estava tot bastant ple.
Finalment varem trobar un petit càmping en un petit poble molt a prop de Biron Bay, on ens voliem parar uns dies, però només ens donaven dues nits.
I mentre compartiem una cervesa a la fresca, sense parlar-ne abans, amb el Santi ens va sortir la mateixa ideia...PER QUÈ NO AGAFAVEM EL COTXE I ENS PLANTAVEM A SYDNEY DEL "TIRON" DES DE BIRON BAY?
A la que ens varem mirar als ulls varem saber que aquella seria l'opció a escollir, doncs els dos teniem ganes de poder aprofitar els dies, des de la sortida fins a la posta del Sol i no haver d'anar fent quilòmetres i quilòmetres cada dia, veient moltes coses però sense poder-les gaudir.
A més a més sabiem que a Sydney ens esperaven l'Iñaki, la Bridge i el Guillem i teniem ganes de passar uns dies amb ells.
Aixi que després de passar les dues nits a Biron bay, i veure un dels pobles més "hippies" que hem vist mai, NIMBIN, on la cultura de la Marihuana es fa evident tot passejant pels carrers, varem agafar el super Hyunday Getz i varem dirigir-nos, directament i sense veure quasi bé res més, fins a Sydney! quatre dies abans del què teniem pensant inicialment.
Després de 9 hores de viatge, varem poder saludar a la Bridge i al Guillem, que ja tenia una petita ruta per anar fent el dia següent (amb ell ja se sap que no es perd el temps!!!!)
I com no podia ser de cap altre manera, ens varem plantar a les Blue Mountains per passar un dia i mig envoltats de natura, escalant com "Déu mana" i gaudint més intensament tot això.
El temps ens va acompanyar i varem poder anar a tres zones diferents d'escalada, una de les quals ens varem plantar a les 8 del mati amb el Guillem, mentre el Santi es quedava relaxant-se al cotxe i gaudint de tot plegat, i fer una via llarga!!!!!! 120 metres d'escalada al bell mig de les "Blue" i meravellant-nos de les impressionants vistes que teniem.
A la tarda, no satisfets encara, ens varem dirigir cap a una altra zona on el Santi es va "deixar els braços" fent quatre vies perfectament i sentint cada múscul del seu cos!!.
El Guillem ens va deleitar tot escalant el què semblaven parets impossibles i finalment varem rematar la feina tot banyant-nos a un llac que hi havia al costat..........GENIAL NO?
A l'arribar a casa, ens esperava la Bridge amb un super sopà amanitzat amb un bon vi negre d'Australia i la millor companyia possible estant tan lluny de casa........PERFECTE!!

Finalment podem gaudir minut a minut d'aquests últims dies que ens queden a l'altra punta de món, tot esperant la pròxima sortida que molt possiblement sigui per anar a la platja i intentar mantenir-nos estables sobre una planxa de "body surf".
De moment, gaudint d'aquests bons amics, deixem unes FOTOS que demostren que no diem cap mentida!
Fins aviat!!!!
PD: A Biron bay vaig rebre la primera picada de medusa australiana......I FAN MAL!!!!!!!

dijous, 21 de gener del 2010

Australia - Alice Springs, al centre de tot plegat

Un cop agafat l'avio matiner a Launceston, ens toca correr de valent resseguint tot l'aeroport de Melbourne ja que el nostre vol s'ha retracat i quasi be no arribem a conectar-nos per arribar a Alice! (no sabem per que, a Melbourne sempre ens passen coses rares).
Despres de mig dormir, menjar, i relaxar-nos, acabem arribant al mig de tot aixo, un lloc que queda molt lluny de tot plegat, pero que al mateix temps queda "relativament" a prop de la muntanya mes famosa d'Australia, ULURU.
Tornem a veure el Sol i a sentir la calor despres d'uns dies de vent i una miqueta de fred, i aixo ens agrada. Igual que el Backpacker que ja havien reservat, que ens han vingut a buscar GRATIS i ens porten fins a l'estanca, un lloc molt acollidor i agradable, amb piscineta, Bar i molt espai per fumar....
Primer dia de relax, coneixer el petit poble que, a part d'un carrer poca cosa te mes i, obviament, aprofitament de la piscina!!!! I tot aixo per agafar forces per l'endema, dia de l'excursio cap als Olga's i l'Uluru!
Ens despertem a les 5 del mati per agafar el Bus a les 6, i trnsitar per aquestes carreteres solitaries unes 5 hores fins arribar a port.
SOC EL PRIMER A FELICITAR EL SANTI PELS SEUS 29 ANYS!!!!!! I tindra el privilegi de complir-los davant de la muntanya sagrada dels aborigens australians!!!! Deu ni do.
La visita es realment bonica, tot i que t'adverteixen reiterades vegades que vigilis amb les serps, que n'hi han moltes!!!!! VAIA TELA!!!! (no les em vist per enlloc)
Fent els turistes amb MAJUSCULES (teniu 5 minuts per anar al lavabo, mitja hora per fert l'excursio, 2 minuts per fer el cigarro.......etc) se'ns fan les 7 de la tarda i ens porten fins al lloc per excel.lencia per veure la posta de Sol, tot fent una abundant barbacoa i podent brindar per l'aniversari del Santi amb "Australian champagne"!!!! que mes es pot desitjar??!!
Un bon dia per recordar-lo i un bon aniversari per no oblidar-lo!!
Finalment acabem arribant al Backpacker a les 01:45 de la matinada per aprofitar tooootttt el dia seguent per fer el "perru", piscineta, solete....i preparar el que sera la nostra ultima etapa en ruta fins el dia 30 que ens espera el vol de tornada a casona.
Aqui us deixem les FOTOS d'aquesta aventureta!
Fins aviat!!!

dilluns, 18 de gener del 2010

Australia - Petita ruta per Tasmania

Despres de passar una "bona" nit intentant dormir al gelid i poc acollidor aeroport de Melbourne tot esperant el vol, arribem mig adormits pero amb ganes de veure altre cop cosetes a la petita, pero intensa illa de Tasmania.
Tal es baixar de l'avio que agafem el super Hyundai Getz i ens endinssem carretera endins cap al sud, tot deixant de banda Hobart, bonica ciutat pero plena de cotxes.
Tot animant-nos amb bones cancons de la radio australiana, ens deixem caure enmig d'un bosc on em teoria em de passar la nit i, de cop i volta, just davant d'un llac, ens trobem tot un conjunt de petites casetes fetes de fusta on ens atenen la mar de be i ens diuen que alla es el lloc que haviem reservat.
Mirant a banda i banda, intentant pair el canvi de Melbourne a la tranquilitat d'aquest paratge, deixem les motxilles a la nostra habitacio i seguim ruta cap al Sud fins on podem arribar amb el cotxe, tot passant per carreteres petites i sense gens de transit, envoltades per arbres, prats i rius, que van ajudant a que ens anem relaxant mica en mica.
Parem a dinar a una "taverna" en un petit poble on ens miren encuriosits, doncs gaires turistes no trepitjen aquest lloc, i ens omplim la boca amb un SUPER entrepa de bistec de vedella, ou, bacon, tomaquet i enciam, acompanyat d'unes patates fregides, un cafe i un bon cigarret.......PERFECTE
Seguim avall.........i arribem a un paratge natural increible.....una petita platja amb un mar calmat, molt poca gent i arbres pels altres costats. Es aqui on decidim parar-nos i no anar mes al Sud ( a part perque des d'alla et fan pagar una pasta per entrar al parc natural), pero no cal ja que nosaltres ens sentim com si l'estiguessim trepitjant.
Un cop al Backpacker del bosc, ja no podem mes i anem a descansar d'aquest primer dia ple de canvis.
Al dia seguent....cap a l'Est! a buscar un punt molt a prop del Parc Nacional de Freycinet, tot trucant a un costat i a l'altre per aconseguir un llit o jac per dormir ja que tota aquella banda ja es molt mes turistica, i gracies a la veu anonima de l'altre costat del telefon, aconseguim obtenir el telefon d'un altre Backpacker que, en principi no es troba en terra de ningu, pero ja ens esta be, almenys podrem descansar!
Pero quan arribem a la meta.....ens espera un precios i acollidor allotjament, quasi be tot per nosaltres, amb una habitacio per quatre persones TOTA per les nostres maletes i els cansats viatgers! Altre vegada...PERFECTE
Reservem placa per, l'endema al mati, poder fer una mica de kayak pel PN de Freycinet i ho aconseguim! anem a dormir tranquils i amb ganes de comencar el dia. I quan ens llevem, el cel amenaca pluja i vent, tot i que un cop arribats al lloc de sortida ens diuen que cap problema, que haurem de remar una miqueta mes fort.
Tot remant i remant pel costat de la costa verge, trobant caletes i aigues transparents (tot i que el temps no acompanya, ja ho veureu a les fotos) desembarquem a una petita platja i ens obsequien amb un cafe calento i unes pastes, per tal d'agafar forces per la tornada (ara el vent ens bufa en contra).
I a la tarda....l'esperada pluja arriba i no ens permet pujar caminant pel Parc Nacional i veure les precioses vistes des de dalt....que hi farem....s'hi haura de tornar! :)
El dia seguent, mes ruta, ara ja per arribar al; final del trajecte, a Launceston.
Bonica ciutat que a mes a mes disposa d'un congost per on es pot passejar, ESCALAR (ho varem provar una miqueta....) banyar-se al fantastic riu, pendre un cafe al mig d'un parc i.....VEURE CANGURS!!!! si senyor!, al costat d'una ciutat i com si del parc de l'agulla es tractes....tres cangus sortits del bosc ens van donar la benvinguda!!! el mes sorprenent de tot....l'impacte del rebot quan fa aquells salts per marxar del lloc. PERFECTE!
L'allotjament no esta gens malament i podem descansar unes horetes (poques) per llevar-nos a les 4.00 del mati per esperar al petit bus que ens ha de portar cap a l'aeroport per anar cap a Alice Springs!
Una etapa completada mes!!!
Abans de marxar, pero, pels qui vinguin o vulguin fer-ho, a Australia, la nostra recomanacio es que s'agafin com a minim una setmaneta llarga per poder aprofitar aquesta illa ja que com diu aquella canco dels Pets "tantes coses a fer i ens queda tant poc, temps per fer-les..."
Aqui us deixem unes quantes FOTOS que, creiem, no li otorguen la bellesa de que disposa realment ja que amb nuvols ja se sap!
Adeu!

dimarts, 12 de gener del 2010

Australia - De Great Ocean Road a Melbourne

Seguint les petites explicacions de l'ultim post....
Arribem al final de la primera etapa, resseguint la costa sud del pais (pocs quilometres aquests dies) i endintsant-nos a la gran ciutat de Melbourne.
Val molt la pena perdre's uns dies per la Great OR, i deixar-se embolcallar per aquestes platges quasi be desertiques, els escarpats murs de roca que el mar va reformant pas a pas i els petits poblets que et vas trobant en algun revolt del cami.
Nosaltres tan sols em estat dues nits poden aprofitar tot aixo, tot i que l'experiencia ha valgut la pena (a veure si les fotos fan una mica de justicia a aquesta zona).
En ruta decidim desviar-nos per un caminet fins a un far i, tot i que no hi acabem d'arribar (l'entrada es super cara) el recorregut ens permet veure els petits i dormileges KOALAS!!!!! mil-i-una fotos i no se quants minuts de cinta.......i contents per haver rebut aquest regal, seguim recorregut tot aguantant el Sol.
Arribant a Port Campbell, ens trobem a un Backpackers just davant de la petita cala del poble, i una curiosa i simpatica (tambe una mica llunatica) dona que ens obra les portes d'aquest petit pero bonic "Hostel".
Parlant amb ella, tot fent un cigarret, ens explca que es nascuda a Irlanda pero sembla que hi ha estat poc....."trotamundos" de sang li queda poc per estar aqui i agafar rumb al Nord del pais.
De cop i volta un autobus aparca al Hostel i comencen a baixar persones de diferents indrets (sud africa, xina, alemania......) i omplen de crits l'establiment.
Amb el Santi decidim sortir i anar a fer un mos, per despres deixar-nos endur per la brisa del mar i relaxar-nos a la platja. Finalment agafem el cotxe i anem a veure la posta de Sol als "dotze apostols", una serie de formacions rocoses que s'han quedat aillades del continent.
Un cop arribats altre cop al Hostel, fem unes xerrades amb un sud africa i la "fricky" Irlandesa que, tot i acabant-se una ampolla de vi, es posa una perruca de "cresta punk" i comenca a parlar amb un "Poli" sense nosaltres entendre res (aqui a aprtir de les 22:00h no es pot veure alcohol al carrer)....no passa res i seguim conversant davant la platja.
Finalment agafem el cotxe l'endema al mati i arribem a la calurosa i estressant ciutat de Melbourne que ens acull a 43 graus!!!!!!! asfixiant....
Al final de tres intents, aconseguim trobar lloc per dormir a un super gegant Backpackers.....mig casa Okupa mig comuna Hippie, amb uns recepcionistes encantadors, anem a compartir habitacio amb dues super dormilegues que nomes fan que hivernar.
El Santi, mig marejat, intenta dormir una mica tot i que sembla que poc ha pogut fer.
En aquesta ciutat aprofitarem per rentar roba, avancar feina de les noves etapes i poca cosa mes, doncs no ens ha entrat amb bon peu....
Ens despertem i anem a tornar el nostre preciat i ja amic cotxe, i...sorpresa!!!!! LA PRIMERA MULTA DEL VIATGE!!!! els aparcaments aqui estan super controlats per una plaga de persones que no descansen!!!!!!
Amb ganes d'agafar l'avio cap a Tasmania, aqui us deixem unes FOTOS
Fins aviat!!!!!!

dissabte, 9 de gener del 2010

Australia - De Sydney a Great Ocean Road

Ultim dia a Sydney, relaxat i tranquil, i amb l'Inaki com a guia, ens endinsem a fer el tast de cerveses autoctones per barris periferics, pero que no perden l'encant. I a la nit una pizza i una peli asseguts damunt el nostre matalas inflable, tot acabant de prepara la ruta fins a Melbourne amb l'estimada Bridge.
Primer dia de cotxe i amb els nervis a flor de pell ens endinsem a poc a poc en el mon de la conduccio "Australiana", tot vigilant quin sentit de la marxa agafem, on estan els intermitents i intentant no perdrens tot mirant a un mapa fins al moment desconegut.
Primers quilometres pels parcs Nacionals que sembla que no tinguin final fins arribar, tot entonant cancons, a la preciosa JERBY'S BAY, on els Australians diuen que hi ha la sorra mes blanca de tot l'emisferi Sud.
Platja solitaria i verge, on si t'hi vols quedar a dormir ho has de fer dins el cotxe!!!!!! ja que els dos campings estan a rebentar i aixi ho fem amb el Santi, doncs val la pena veure el cel estrellat en aquest lloc. (el terma del menjar va ser molt ranci).
Quilometres i quilometres de ruta, vorejant la costa, introduint-nos mica en mica en poblets turistics plens de gent fins agafar la carretera cap a les muntanyes on els parcs nacionals de Kosziusko i Snowy River deixen una mica que desitjar....la majoria d'hectarees de bosc varen ser arrasades pels focs i la carretera per sortir d'aquella zona fins arribar altre cop al mar cap al Sud es extremadament llarga, de terra i d'un sol carril, pero aqui estem per explicar-ho!!!!!
Tornant a veure el mar ens sentim mes reconfortats i ens atrevim a llogar una cano per un llac parasl.lel al mar, ple de petites meduses que no ens priven de disfrutar de la tranquilitat del lloc i el moment.
Variant la ruta feta a ASydney descidim agafar un ferry que ens transporta directament fins a la GREAT OCEAN ROAD sense haver de passar per Melbourne i aixi deixem descansar el cotxe i els nostres sentits....BONA ELECCIO!!!! el trajecte es molt interessant i ens permet arribar abans a aquesta meravella pels sentits que es la Great Ocean Road, amb els seus quilometres de carretera borejant el Pacific (o mar de Tasmania) les seves cales i platges verges i sense gent, els seus pobles de mar encisdadors fins a arribar a Apollo Bay, lloc perfecte per nosaltres per descansar llargament i disfrutar plenament de tot aixo que ens envolta.
Dema entrarem mes cap a la Great Ocean Road i si se'ns permet, arribar a Melbourne el dia 12 per deixar finalment el nostre ja estimat Hyundai i volar cap a Tasmania.
De moment aqui us deixem unes FOTOS

dissabte, 2 de gener del 2010

Australia - Un mes de viatge - 1

Despres de no se quantes hores de vol, canvis d'avio i hores eternes assegut, la calurosa Sidney et dona la benvinguda amb els seus grans parcs i jardins, les amples avingudes i les mil platges.
Primer dia, arribada a les 06:30 i l'Inyaki ens ve a buscar per anar a esmorzar primer i seguidament agafar el banyador i anar a Bondi beach.......Sol, mar i relax despres del llarg viatge.
Tot i posar-nos capes de crema, com a bons turistes acabem cremats el Santi i jo i amb unes ganes bojes d'agafar el llit, pero no ens deixen.
A coneixer gent nova, catalans i espanyols que estan aqui des de fa temps o intenten trobar feina en aquest pais ja que, segons diuen, "Espanya esta muy mal".
Finalment agafem el llit amb ganes i a descansar que ja es hora, que dema s'ha de veure coses i ens volem llevar d'hora.
La ciutat.....increible. El mar inunda les petites cales fins al bell mig dels grans edificis i els vaixells suren adormits a prop de la costa. Milers de plantes, arbres i jardins donen una calida sensacio i et transporten.
La gent...agradable tot i que el seu dialecte es dificil d'entendre.
Tot i que el temps no enms acompanya en aquests primers dies, caminem i caminem per poder sentir tots i cadascun dels racons d'aquesta ciutat, tot i que es mes facil quan la Bridge ens acompanya i ens mostra els encants de la seva ciutat.
es molt estrany cel.lebrar el cap d'any amb maniga curta, una cervesa a la ma, al costat del mar i observant els milers de focs artificials que il.luminen tota la ciutat des de diferents punts. Sensacions noves que sempre quedaran.
Trucar a casa, a la Roser i a l'Helena i felicitar l'any nou quan alla estan dinant........
Passejades pels molls, les platges, la gran ciutat i acabar dinant al Fish Market juntament amb la Brige, un bon vi blanc i un peix fresc acabat de fer no te paraules.
D'aqui res agafarem el cotxe i comencarem el viatge cap al Sud, Melbourne, i per davant moltes i moltes coses a fer, a veure i a gaudir.....pero de moment deixem penjades aquestes FOTOS per si algu les vol veure.
Fins aviat!!!!!