Potser és un somni, però no és bonic i meravellós somiar?

dissabte, 7 de maig del 2011

Parcs Nacionals de l'Oest dels EEUU - Primera etapa

Just arribats a Phoenix, agafem el cotxe de lloguer i, fent-se de nit ens endinsem a l'estat d'Arizona per arribar a la "petita" ciutat de Flagstaff.
El fred ens ve a rebre i sembla ser que no tindrem prou roba per passar el viatge....per sort són tant sols un parell de dies!
Arribada al...GRAND CANYON...gran,gran! De cop i volta, i després de conduir per la plana, te'l trobes davant del nas, inmens i majestuós, esperant el pas del temps i a l'espectativa del què farà el riu que passa bastants metres per la vall i que es diu COLORADO. Una meravella de la naturalesa que l'hem pogut veure per terra i aire a l'agafar l'helicòpter que et porta entre les grans valls que s'han format al llarg dels mil·lenis. Per nosaltres ha estat una experiència molt i molt recomanable ja que així et pots fer una millor ideia de l'abast d'aquest canó que sembla no acabar-se mai.
Marxant d'aqui, i posant direcció a una altra meravella de la naturalesa, BRYCE CANYON, ens trobem amb petits i autèntics poblets on utilitzen maniquis com a "sheriffs" dins els vehicles!!!!!! aquests yankis són el què no hi ha (ara, tothom redueix la velocitat al passar per allà, nosaltres inclosos..."porsiaca" :) ).
El canó de BRYCE és molt més petit que el Grand Canyon tot i que les seves formacions d'agulles i els mil colors que agafa la terra t'atrapen al primer segon. I si a més a més hi trobes neu, la varietat de colors augmenta!. A més a més varem tenir la companyia d'una "tribu" de moteros que rondaven la seixantena molt simpàtics! ;)
Entre els enormes camions americans, les ranxeres, les autorcaravanes que a casa nostra serien autobusos i la música Country, anem mica en mica tirant cap a l'Est, a ANTELOPE CANYON, terra ja, dins la reserva dels indis NAVAJO que, gràcies al gas que varen descobrir, al turisme i a la manufacturació de tot tipus de joies, pedres i atrapa somnis, van tirant enmig de la societat anglosaxona del país.
La única cosa que es pot dir d'Antelope Canyon és que és espectacular! Gràcies a l'aigua, el vent, i les diferències tèrmiques de la zona, s'ha anat el·laborant aquest petit canó que brinda a qui hi entra un joc de llum i colors tan sols esmorteït per la quantitat de gent que hi deixen entrar a la vegada (tot sigui fer negoci!), a més a més si et trobes als grups que, pagant bastant més, formen part del "photo tour" i per tant tenen el privilegi de fer apartar a la gent que camina per treure la fotografia que després es veu als catàlegs, la caminada tranquila que caldria trobar es fa una mica feixuga. Tot i així val la pena deixar-se veure per aqui i admirar com varia la llum del Sol.
Ens dirigim cap a MONUMENT VALLEY o també anomenat l'Oest del John Wayne! imatges de pel.lícules et venen al cap i t'imagines allà tot el muntatge trencant el silenci d'aquestes impresionants roques que el vent capritxós ha modelat a gust. Lloguem un guia Navajo perquè ens condueixi als indrets on les mirades dels turiestes no hi arriben, i la veritat és que enmig de tota la majestuositat geològica t'envaeix una sensació de pau i respecte per tots aquells que un dia hi van viure i van preservar i lluitar per la seva terra. En un indret així sobren les paraules... has d'escoltar aquella veueta interior ;P
Després d'aquest dia de recolliment ens dirigim cap a MESA VERDE.... però això serà un altre post!

FOTOS GRAND CANYON
FOTOS BRYCE CANYON
FOTOS ANTELOPE CANYON
FOTOS MONUMENT VALLEY

7 comentaris:

  1. Is amazing! Quines fotos més xules nois! Veig que tot estupendu! I quin pedazo de cotxe no? Us anem seguint i pel que dieu esteu encantants amb tot el que aneu veien! Per cert tenieu raó, tot és XL comparat amb el d'aquí! Molts petons i que disfruteu moltíssim!!!

    Dianna

    ResponElimina
  2. Hola parella!!!!!

    es veritat lo q diu la diana, aquestes fotos són molt xules i espectaculars. Ja veig que us ho esteu passant bé, me n'alegro. Apa que us ho acabeu de disfrutar i ja anireu dient algo..... CABRONS!

    SANTI

    ResponElimina
  3. Com deu ser veure tota aquestes inmenses extensions de diferents formes "in vivo" !!!, sí les fotos ja són impressionants. T'en dònes compte de com pot la naturalessa fer aquestes meravelles. Ostres, brutal no????. Us aniré seguint. Un petó a tots dos-
    Mercè

    ResponElimina
  4. Ei parella!
    Que xulo que es veu tot, com en una peli!!
    Uri, dos cosetes: t'hauries d'haver endut la placa de sherif que corra per casa els pares i, no ho diguis gaire aixo dels mainquis, no fos cas que arribes a les orelles del senyor Puig i li vingues una idea nova per fer servir les tisores!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. En dos palabras im presionante;). teneis cara de estar pasandolo muy bien, grácias por compartirlo. Un besazo desde manresa:( jejejeje
    Hasta pronto.
    SyC.

    ResponElimina
  6. Hola pareja, soy la mama y la suegra, me han encantado las fotos y os espero con los brazos abiertos.
    Piedad

    ResponElimina
  7. Volem més fotos, volem més fotos!!!!!!

    Dianna

    ResponElimina