Potser és un somni, però no és bonic i meravellós somiar?

dissabte, 14 de maig del 2011

Parcs Nacionals de l'Oest dels EEUU - Segona etapa

Tot just acabats de païr Monument Valley, ens endinsem cap a l'estat de Colorado per tal de poder veure els vestigis dels "pares" d'algunes (o totes) de les tribus índies, els Anasazi. Per tal de veure-les ens dirigim cap a MESA VERDE, un paratge de congostos i roques on "els antics" varen decidir, encara no se sap per què, construïr les seves cases aprofitant les baumes de la mateixa roca....una experiència caminar entre les seves runes.
Una mica d'alè i ens dirigim altra vegada a Utah per trobar-nos a un dels Parcs Nacionals més grans de la zona, i un bon lloc per descobrir-lo amb calma tot acampant-hi i vivint-lo des del seu interior...CANYONLANDS, on tant sols en fem un tastet tot i que ens deixa un molt bon gust de boca...i on veiem els primers escaladors d'aquestes meravelloses parets verticals.
El poble de Moab, on hi fem nit, és una molt bona base d'operacions per descobrir aquest parc i també el de ARCHES, la nostra parada del dia d'etapa llarga amb el cotxe que ens ha de portar fins a Wyoming!
Arches és petit comparat amb tot el què hem vist, però no per això deixa de tenir encant, sobretot pels seus espectaculars "arcs" de roca naturals que són enormes! (a més a més si veus un tiu "catxes" intentant pujar entre les roques per fer una foto encara impressiona més...vaia tela!).
Dia de ruta i ruta....canvi de temps i comença a ploure i a fer fred!...tot i que Jackson Hole ens retorna les energies amb les seves cases i voreres de fusta i els seus encantadors habitants...( si hi aneu no deixeu d'anar a dinar al CADILLACH, un "dinner" dels anys 60 on fan unes hamburgueses que no se les salta un bou!).
Dies per recórrer el poble i poca cosa més ja que fins a l'últim dia no varem poder veure bé el MOUNT TETON que amb els seus 4mil i "pico" metres no deixa de meravellar-te.
Finalment arribem a YELLOWSTONE, el parc Nacional més antic dels EEUU i un dels més espectaculars que hem visitat ja que hem tingut la gran sort de poder veure una mica de tot...geysers, rius, muntanyes, prats i...animals en plena llibertat! Cèrvols, bisons, un Elk i sobretot...l'ós Grizzly!! mare de Déu quina preciositat d'animal! sembla mentida però tenir-lo allà davant et fa recórrer una emoció especial per tot el cos, com també t'ho fa el fet de que et passin un "ramat" de divuit bisons a poc més d'un metre del teu cotxe, miran-te amb aquells enormes ulls! :)
Podem dir que Yellowstone ha estat la "cirereta" del pastís que ha estat tot aquest fantàstic viatge i tots els seus records que quedaran gravats dins nostre  durant mmoolltt de temps!
A gaudir dels moments viscuts i dels que encara ens queden per viure!

FOTOS MESA VERDE
FOTOS CANYONLANDS
FOTOS ARCHES NP
FOTOS MOUNT TETON
FOTOS YELLOWSTONE

4 comentaris:

  1. Benvinguts parella!

    Ara toca descansar però volem saber-ho tot i tot!!!

    Un petonas!

    Dianna

    ResponElimina
  2. Hello!!!
    Welcome to Manresa!!!!
    Se que segur esteu tristos per deixar tot això meravellós!!!
    Però aqui ja us trobavem a faltar!!!!
    Descanseu moltissim i agafeu energia que ho volem saber tot i que compartiu amb nosaltres aquests 15 dies!!!!
    Una abraçada
    Anna

    ResponElimina
  3. ei q tal? com ha anat? no, no, no em contestis, trukam per fer un kfe i mo dius...... ;)
    Que espectaculars que eren aquesta segona tangana de fotos, molt xules. però ni hi ha una que no la he entès, està dintre del mount teton i en concret la setena començant per final. HEM POTS DIR QUE FEIES????!!!!

    De totes maneres m'encanta tot. Apa welcome


    Santi

    ResponElimina
  4. Oli Uri,quin viatge tan fantastic,fotos guapisimes !!felicitats per tu i per la Roser tembe ,ja ens explicaras, ens veiem !
    petons
    marta a.

    ResponElimina