Potser és un somni, però no és bonic i meravellós somiar?

dissabte, 13 de gener del 2018

Cap d'any Venecià

Una altra sortida nadalenca, aquest any buscant més les llums de la temporada i l'ambient d'hivern. Així que ens varem deixar caure per Venècia, una destinació que feia temps que teniem en ment.
Primer de tot, aclarir que per nosaltres, Venècia bé es mereix un mínim de quatre o cinc dies per començar-li a agafar el pols...menys d'això és com qui va a Barcelona, es passeja per la Rambla i Passeig de Gràcia i diu que ha vist Barcelona.
Perquè Venècia ofereix moltíssimes mès coses a part de la meravellosa plaça Sant Marc, el gran canal i el pont de Rialto. Venècia gaudeix de molts racons, secrets, imatges i records que val la pena anar descobrint mentre et deixes endur pels teus peus i la teva intuïció, sense mapa i ,ni molt menys, fent servir el google maps com a navegador per anar a un lloc concret. Els "barris" venecians són per perdre's de forma voluntària i anar trobant, a mesura que et deixes seduir per les esplèndides façanes, els petits canals i les places amagades entre carrerons, la direcció que t'havies proposat.
Ja sigui de dia o de nit, la ciutat va canviant la seva cara i el seu pols en un anar i venir de petites coses quotidianes que fan que puguis anar veient diferents ciutats sense moure't de lloc. Val molt la pena sortir quan el Sol ja s'ha amagat i recórrer el que et pensaves que eren els mateixos carrers que potser ja havies fet i descobrir que tot canvia.

A més a més, si a aquesta màgia de descoberta i canvis li sumes els grans atractius arquitectònics i culturals que hi ha escampats per tota la ciutat, els dies passen sense que te n'adonis i els sentits queden desbordats gràcies al calidoscopi que Venècia té per oferir.
Si teniu la oportunitat d'anar a Venècia, no deixeu d'entrar a la catedral de Sant Marc per poder contemplar els seus sostres espectacularment fets amb mosaic de vius colors, o de pujar al Campanile a la caiguda del Sol i així meravellar-vos de la vista colpidora des de les alçades mentre els colors van canviant, agafar el vaporetto i recórrer el gran canal per admirar els palaus encarats a l'aigua i, sobretot, no deixar de caminar i caminar pels diferents sectors de la ciutat on cada un d'ells gaudeix d'unes característiques molt personals i úniques, entrant a petites esglésies o observant com encara es construeixen les góndoles a mà en algun taller perdut entre carrers.

Si hi sumes també poder visitar l'encantadora Burano i les seves cases de colors, o Murano i la confecció del famós vidre, a més a més d'unes quantes petites illes més amb els seus encants, l'estada a Venècia se't pot arribar a fer molt curta.
Vàrem tenir la sort de poder gaudir dels focs artificials de la nit de cap d'any des de la Plaça Sant Marc, envoltats d'història i bellesa tot brindant amb un bon "prosecco", que no té res a envejar al nostre boníssim "vi escumós", mentre ens obríem pas entre milers de persones amb ganes de donar la benvinguda al 2018, per tenir el record d'un altre cap d'any diferent, especial i com sempre, amb la millor companyia que es podria tenir.
Així que l'experiència viscuda, les imatges, olors i sensacions, quedaran com no podria de ser d'una altra manera emmagatzemades a la "carpeta" dels moments feliços, viscuts i eterns.
Feliç 2018!!!!

Aquí van les FOTOS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada