Potser és un somni, però no és bonic i meravellós somiar?

dilluns, 18 de gener del 2010

Australia - Petita ruta per Tasmania

Despres de passar una "bona" nit intentant dormir al gelid i poc acollidor aeroport de Melbourne tot esperant el vol, arribem mig adormits pero amb ganes de veure altre cop cosetes a la petita, pero intensa illa de Tasmania.
Tal es baixar de l'avio que agafem el super Hyundai Getz i ens endinssem carretera endins cap al sud, tot deixant de banda Hobart, bonica ciutat pero plena de cotxes.
Tot animant-nos amb bones cancons de la radio australiana, ens deixem caure enmig d'un bosc on em teoria em de passar la nit i, de cop i volta, just davant d'un llac, ens trobem tot un conjunt de petites casetes fetes de fusta on ens atenen la mar de be i ens diuen que alla es el lloc que haviem reservat.
Mirant a banda i banda, intentant pair el canvi de Melbourne a la tranquilitat d'aquest paratge, deixem les motxilles a la nostra habitacio i seguim ruta cap al Sud fins on podem arribar amb el cotxe, tot passant per carreteres petites i sense gens de transit, envoltades per arbres, prats i rius, que van ajudant a que ens anem relaxant mica en mica.
Parem a dinar a una "taverna" en un petit poble on ens miren encuriosits, doncs gaires turistes no trepitjen aquest lloc, i ens omplim la boca amb un SUPER entrepa de bistec de vedella, ou, bacon, tomaquet i enciam, acompanyat d'unes patates fregides, un cafe i un bon cigarret.......PERFECTE
Seguim avall.........i arribem a un paratge natural increible.....una petita platja amb un mar calmat, molt poca gent i arbres pels altres costats. Es aqui on decidim parar-nos i no anar mes al Sud ( a part perque des d'alla et fan pagar una pasta per entrar al parc natural), pero no cal ja que nosaltres ens sentim com si l'estiguessim trepitjant.
Un cop al Backpacker del bosc, ja no podem mes i anem a descansar d'aquest primer dia ple de canvis.
Al dia seguent....cap a l'Est! a buscar un punt molt a prop del Parc Nacional de Freycinet, tot trucant a un costat i a l'altre per aconseguir un llit o jac per dormir ja que tota aquella banda ja es molt mes turistica, i gracies a la veu anonima de l'altre costat del telefon, aconseguim obtenir el telefon d'un altre Backpacker que, en principi no es troba en terra de ningu, pero ja ens esta be, almenys podrem descansar!
Pero quan arribem a la meta.....ens espera un precios i acollidor allotjament, quasi be tot per nosaltres, amb una habitacio per quatre persones TOTA per les nostres maletes i els cansats viatgers! Altre vegada...PERFECTE
Reservem placa per, l'endema al mati, poder fer una mica de kayak pel PN de Freycinet i ho aconseguim! anem a dormir tranquils i amb ganes de comencar el dia. I quan ens llevem, el cel amenaca pluja i vent, tot i que un cop arribats al lloc de sortida ens diuen que cap problema, que haurem de remar una miqueta mes fort.
Tot remant i remant pel costat de la costa verge, trobant caletes i aigues transparents (tot i que el temps no acompanya, ja ho veureu a les fotos) desembarquem a una petita platja i ens obsequien amb un cafe calento i unes pastes, per tal d'agafar forces per la tornada (ara el vent ens bufa en contra).
I a la tarda....l'esperada pluja arriba i no ens permet pujar caminant pel Parc Nacional i veure les precioses vistes des de dalt....que hi farem....s'hi haura de tornar! :)
El dia seguent, mes ruta, ara ja per arribar al; final del trajecte, a Launceston.
Bonica ciutat que a mes a mes disposa d'un congost per on es pot passejar, ESCALAR (ho varem provar una miqueta....) banyar-se al fantastic riu, pendre un cafe al mig d'un parc i.....VEURE CANGURS!!!! si senyor!, al costat d'una ciutat i com si del parc de l'agulla es tractes....tres cangus sortits del bosc ens van donar la benvinguda!!! el mes sorprenent de tot....l'impacte del rebot quan fa aquells salts per marxar del lloc. PERFECTE!
L'allotjament no esta gens malament i podem descansar unes horetes (poques) per llevar-nos a les 4.00 del mati per esperar al petit bus que ens ha de portar cap a l'aeroport per anar cap a Alice Springs!
Una etapa completada mes!!!
Abans de marxar, pero, pels qui vinguin o vulguin fer-ho, a Australia, la nostra recomanacio es que s'agafin com a minim una setmaneta llarga per poder aprofitar aquesta illa ja que com diu aquella canco dels Pets "tantes coses a fer i ens queda tant poc, temps per fer-les..."
Aqui us deixem unes quantes FOTOS que, creiem, no li otorguen la bellesa de que disposa realment ja que amb nuvols ja se sap!
Adeu!

6 comentaris:

  1. Per fi noticies vostres!
    A veure si tot us continua sortint tant PERFECTE!

    Una abraçada

    Mariona

    ResponElimina
  2. PERFECTE seria el resum doncs...
    només llegint el post ja m'ha agafat com uns nervis, saps :) no ser si de tant ben expressat O és que necessitava temps per respirar :)
    bona expedicion in front ;)
    sigui bonic

    ResponElimina
  3. Gran enveja sana la nostre quan lleguim els vostres comentaris!!!

    Endavant, disfruteu molt i seguiu narrant tot el que veigueu perque ens en fem una idea!!!

    Jeppeeee, moltes felicitats!!!! Segur que has aprofitat aquest dia com mai!!!!

    ResponElimina
  4. a veure que us en sembla la "roca", no jaleu tanta carn que us tornareu "agresius", apa som-hi

    ResponElimina
  5. Ostres nen! Ja em feies enveja (sana) quan em vas comentar que marxaves, ara que hi ets i ens ho expliques, ja ni t'ho explico. En tot cas me n'alegro de que disfruteu de tant magnífic viatge. Vaig veient les fotos, genials.
    Res més a dir, disfruteu i cuideu-vos!
    Albert.

    ResponElimina
  6. Hola. Soc la Mercè, mare Ferran i Arnau Barrios. A la última trobada familiar que vem fer per anar a possar el pessebre a l'Alzina del Pau, la Roser em va comentar que tenies el teu blog. Des de aquell dia que m'el llegeixo cada dia, bé, cada dia que escrius, jejeje. Ara tinc més feina, mirar el del Guillem i el teu!!!!. M'agraden els comentaris que fas i bé, les fotos, molt boniques!!!, quines platjes, els cangurs..... En fí, sàpigues que et segueixo amb les teves aventures.
    Una abraçada i segueix disfrutant d'aquest meravellós viatge.

    ResponElimina