Potser és un somni, però no és bonic i meravellós somiar?

dimarts, 22 de juliol del 2014

Costa Lícia i Rodes: 1a Setmana

ANTALYA - KAS

Aquesta zona de Turquia, poc coneguda però amb un interès per nosaltres molt gran, ja que la simbiosi entre la costa mediterrània més pura i la cultura turca ens atreia molt, va fer que ens decantéssim per iniciar una ruta de tres setmanes per l'anomenada costa Lícia, i acabant a la illa Rodes.
Durant aquesta primera setmana de viatge, i després d'arribar a Antalya de nit per, a l'endemà començar a fer via, ens va portar a l'encantadora Çirali.
Conjunt de pensions i petits restaurants al costat del mar, amb les ruïnes de l'antiga ciutat d'Olympos i l'enigmàtica muntanya de Quimera, fa que valgui molt la pena relaxar-se un parell o tres de dies i disfrutar del silenci i la calma que es respira.
Nosaltres varem allotjar-nos al  Baris pansiyon  a 20 metres de la platja, un servei excelent i molta amabilitat entre jardins i amaques per reposar de la calor.
Les platges, sense gens de massificació, es troben en un entorn impressionant, envoltades de muntanyes que arriben fins al mar, i serpentejant el riu arribes a les ruïnes d'Olympos, entre arbres i silenci.
I si agafes el cotxe un matí i et plantes a les ruïnes i cales de Phaeselis, a 15 minuts, et trobaras amb un gran teatre, l'àgora i els carrers encolumnats de l'antiga ciutat, tot banyat per tres caletes diferents impressionants.
A la nit, després de sopar i per acabar el dia, agafes el frontal i unes bones vambes i puges fins a veure els focs eterns que sorgeixen entre les roques a Quimera, un efecte natural de la Terra i els seus secrets.

Tot anant cap a Simena, varem parar a veure les grans tombes excavades a la roca de l'antiga ciutat de Myra, i el seu teatre romà que per sort es troba en molt bones condicions. I un cop arribats a Uçagiz, després d'agafar la barca que ens duia a la punta de la península per passar-hi dues nits, a l'antiga ciutat de Simena, descobrim la meravellosa Mehtap pansiyon, un allotjament idíl.lic, en una zona increíblement tranquila, amb unes vistes impressionants, i la possibilitat d'estar fent snorkel amb tres tortugues caretta-caretta al costat!!.
El seu anfitrió Sefet, una persona encantadora, ens va aconseguir al gran personatge i gran persona Yusuf, patró d'una petita embarcació de pesca, perquè ens portés tot el dia següent a fer la ruta per la ciutat sota les aigües de Kekova, petites cales, avistament de tortuges caretta-caretta, i tot això rematat amb un peix acabat de pescar i cuinat a la mateixa barca, acompanyat amb un vi blanc de la zona.....sense paraules.
Quan marxavem ja cap al cotxe, després de dos dies, en Yusuf ens va veure i ens va convidar a un tè, una crep salada i raïm per marxar ben dinats capa Kas....gran, molt gran en Yusuf....

Kas....després de tanta tranquilitat, ens pensàvem trobar una mica estressats al primer lloc de turisme més estès i conegut, però tot i la gent, aquesta ciutat - poble és tranquila i calmada, i els seus carrerons amb botiguetes i cases amb balcons de fusta i diferents colors, juntament amb restes de civil·litzacions antigues, fan que sigui perfecte per fer una passejada quan el Sol ja no apreta. I mentre apreta, sempre pots anar a la meravellosa Big Pebble Beach!!.
I quan acabes fent un Mojito amb una Narguile (pipa d'aigua) estirat a uns coixins mentres escoltes bona música, el dia no ha tingut preu. (És el què té la barreja de la cultura mediterrània.....jejejeje).
Aqui van unes quantes FOTOS.
Nosaltres seguim la ruta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada