Potser és un somni, però no és bonic i meravellós somiar?

dissabte, 11 de gener del 2020

Cap d'any i "tastet" a JAMAICA

Finalment ho hem pogut fer...ho hem pogut veure i viure, encara que hagi estat tan sols un tastet...hem viatjat a Jamaica.
I és que en el nostre imaginari, Jamaica era una joia del carib que volíem acariciar. I no només no ens ha rebaixat les expectatives, sinó que ens ha fet viure una experiència meravellosa que ha fet que aquesta joia encara brilli més.
La nostra "base d'operacions" ha estat l'hotel Sunset at the Palms de Negril, a l'oest de l'illa, on havíem llegit que es podia respirar més l'ambient jamaicà i caribeny. Definitivament ha estat així i tota la zona de la costa oest ens ha brindat una estada perfecta envoltats de natura, relax i bellíssimes persones que ens han ajudat a entendre i descobrir la història, la cultura i la forma de viure dels jamaicans (tota una lliçó d'esperit de lluita pels drets civils, la llibertat i la convivència pacífica i respectuosa amb totes les persones i l'entorn que ens envolta). Val la pena llegir, saber i conèixer tot el què envolta la història de Jamaica per fer-se una idea d'on prové aquesta interessantíssima i reveladora cultura rastafari, la música reggae i, també, el consum de la marihuana tan estès al llarg del territori jamaicà.
I és que quan tens la oportunitat d'estar veient com passen les hores, ponent-se el Sol sota les palmeres amb música reggae de fons, sense esperar res més i deixant que la bellesa natural t'envolti, les paraules del gran Bob Marley i les diferents lletres de les cançons d'aquest estil musical cobren un sentit molt més profund i s'entén molt millor el missatge.
Però Jamaica no només es conforma de sorra blanca, palmeres i música reggae....Si t'aventures a l'interior de les muntanyes, descobriràs zones rurals envoltades de vegetació exultant d'un verd intens, persones de mirada amable que et saluden amb un "yah mon", "respect", rius i cascades com les YS Falls enmig de la selva, amb aigües cristal·lines i la música dels ocells. O navegar pel Black River tot veient cocodrils i manglars on l'aigua calmada és com un mirall del cel i els arbres....i acabar la nit a les Glistering waters, un fenòmen de la naturalesa que es dóna a pocs llocs al món, i on quan et poses a nedar sota el cel nocturn, sense llum, les aigües que remous amb els braços s'il·luminen gràcies a un microorganisme que "s'activa" quan es mou l'aigua gràcies a l'aportació d'oxígen (tota una experiència pels amants de la màgia natural).
En fi, tot un seguit d'activitats i experiències en plena naturalesa (un granet de sorra de tot el què pot oferir aquesta illa) que, combinades amb la càrrega emocional de veure on va viure, inspirar-se, crear i on està enterrat en Bob Marley acompanyats sempre de la seva música, fan que el record i les ganes de tornar a reviure i descobrir nous tresors jamaicans ens acompanyi des del moment d'aixecar el vol des de l'aeroport de Montego bay de retorn cap a casa.
Però sobretot el què ens omple la ment i el cor, és l'energia i la màgia que hem viscut aquests dies...la gratitud de compartir moments en sol·litud i moments acompanyats de grans persones com el taxista que ens va descobrir mil racons, en BRENT, així com persones anònimes que amb la seva mirada i el seu somriure van fer que ens emportéssim un petit trosset d'aquesta meravellosa terra.
Aquí van les fotos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada