Potser és un somni, però no és bonic i meravellós somiar?

diumenge, 7 d’agost del 2022

Naturalesa a Sud-àfrica

 


Anem arrencant motors poc a poc en això de viatjar després dels anys de pandèmia....i l'opció que més ens va atreure va ser d'estar uns dies enmig de la vida salvatge i els paratges naturals de Sud-àfrica. Un tastet d'aquest enorme país amb tantes coses per oferir, decidint centrar-nos en dues zones concretes, la zona muntanyosa del Drakensberg i posteriorment el Parc Nacional del Kruger i una reserva privada just al costat. Poder veure i viure la natura i la vida salvatge en estat pur ha estat una de les experiències mes colpidores i profundes que recordem!.

La nostra opció va ser llogar un turisme des de l'aeroport de Johannesburg i conduir a través d'autopistes, carreteres amb molts forats, i pistes de terra...un punt més d'aventura :)

A la zona del Drakensberg vam estar allotjats al The Cavern resort, tota una troballa enmig del llom de les muntanyes, amb unes vistes espectaculars al despuntar el dia, i un servei increïble. Vam aprofitar per fer un trekking per la muntanya amb un  guia que t'anava mostrant les curiositats de la zona i fent-te descobrir les petites meravelles ocultes en aquestes muntanyes. Una zona per estar-s'hi dos o tres dies sencers i gaudir de les caminades, el relax a la terrassa i el bon menjar.

Després d'unes set horetes conduint vàrem arribar finalment a les portes del Kruger NP, i com que ja era tard, teníem allotjament just a escassos 500 metres de la mateixa porta d'entrada (el Parc Nacional disposa de diferents portes d'entrada/sortida que queden tancades a partir de certa hora per tal que no hi puguin entrar els caçadors furtius i per l'interior només hi circulen els vigilants de nit per protegir la vida que batega en aquest territori tan extens). Però des de la mateixa terrassa que donava al riu que fa de frontera al Parc Nacional, tot fent una cervesa, ja vàrem veure els primers hipopòtams sortint de l'aigua per anar a descansar!. L'Hotel era el Pestana Kruger lodge.

I ja de bon matí, a registrar-nos a la porta d'entrada i començar a conduir per la carretera asfaltada que uneix els diferents campaments i portes a l'interior del parc...però encara que sembli increïble, començant a veure la fauna en estat pur, tot mirant a través d'arbustos, en silenci...o frenant el cotxe perquè de cop et trobes que un grup d'elefants travessa la carretera per anar a buscar millors zones de menjar. Poder anar descobrint al teu ritme els diferents antílops, descobrir rinoceronts amagats a la vegetació, un lleó mascle perseguint a una lleona i marcant territori....Un trajecte que es fa en poc més d'una hora i mitja fins on t'has d'allotjar es converteix en una ruta interessantíssima i reveladora de tres o quatre hores, recordant que no són animals que els han deixat al matí perquè la gent els admiri, sinó que tu estàs entrant al seu hàbitat, són salvatges i s'han de respectar unes mesures de seguretat molt estrictes ja que realment si no les compleixes, t'hi pot anar la vida. Això és el què fa que l'experiència sigui difícil d'explicar.

A l'interior del Kruger, els allotjaments són tipus càmpings tancats, amb zones de tendes i també bungalows. Diferents botigues i llocs per menjar, benzineres (és molt important preveure de no quedar-te sense benzina al mig del recorregut) i tot el que es pugui necessitar per passar una agradable estança envoltats de naturalesa i fauna salvatge. Els sud africans aprofiten aquests "campaments" per passar un cap de setmana o uns dies (vaja, com quan aquí anem de cap de setmana a la platja).

Inclús els diferents camps realitzen sortides a la posta i sortida del Sol amb vehicles adaptats i per pistes que amb el teu vehicle no t'hi pots posar per tal de poder veure millor els animals i els colors i llums que va agafant el dia a mesura que surt o es pont el Sol. Tota una experiència que s'ha de viure.

Nosaltres vam estar al camp de Satara i al de Skukuza.

I després de passar uns dies amb el nostre vehicle, per trams de pista de terra temporalment perduts, i creuar algun poble aïllat, vam arribar a la reserva de Sabi Sand, allotjant-nos al Elephant Plains Lodge.

Una experiència immersiva espectacular al mig de la natura, on el grup de gent que porta el lodge et tracta com si fossis únic, i on t'endinses al vell mig de la selva amb un 4x4, un xofer i un guia que et porten a descobrir realment el què és aquesta fabulosa zona de vida salvatge i llibertat a les diferents sortides que organitzen al llarg del dia. Vam arribar, inclús, a fer una sortida de dues hores a peu per la selva, amb el nostre guia "Gabe" i el seu fusell (per si de cas) i podem dir que sentir a la pell l'adrenalina de tenir a un elefant enorme a menys de quatre metres mentre tu estàs ajupit darrere un arbust esperant a veure què decideix fer l'animal, és inexplicable.

Vistes, descobertes, emocions, sentiments.....tot explota aquí al mig quan tens aquests meravellosos animals al teu voltant, fent la seva vida i deixant que tu en puguis gaudir uns moments i puguis impregnar-te de tota la bellesa i l'energia que emet aquesta terra i els seus habitants.

Sempre diem que hi ha viatges que s'han de viure per poder-los comprendre i apreciar com es mereixen....i aquest és un d'ells, que recomanem apassionadament pels amants de la natura, la sensació d'aventura i llibertat, i la bellesa animal.

Aquí us deixem les FOTOS 

2 comentaris:

  1. De moment només he llegit… estic impacient per veure les imatges. Nuria

    ResponElimina
  2. Increïbles les imatges¡ o portaveu un teleobjectiu molt bo o els teniau a tocar. No m’extranya que a vegades no les tinguéssiu totes.

    ResponElimina